ANTALYA / MANAVGAT - Ali İhsan Barut İlkokulu

Sevgi varsa Engel yok.

Ekm

Ali İhsan Barut İlkokulu , Okul aile birliği yararına yapılacak olan kermesimize herkesi bekliyoruz

Ağu

İlk defa okula merhaba diyecek öğrencilerimizin velileriyle tanışma ve rehberlik programı gerçekleştirdik.Heyecanlarını paylaştık, çocuklarından önce sıralarında ağırladık. Kıymetli velilerimize teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Haz

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 19 Aralık 2011 tarihli toplantısında aldığı A/RES/66/127 sayılı kararla 15 Haziran’ı Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü olarak belirlemiştir. Ayrıca, Üye Devletlere yaşlı haklarıyla ilgili sorunları ve bu sorunların temelinde yatan faktörleri tespit edebilmeleri amacıyla; daha etkili önleyici stratejiler geliştirmeleri,  daha güçlü politikalar tasarlamaları ve uygulamaları, yaşlıların refahını ve sağlık hizmetlerini sağlamaya dönük çabalarını artırmaları ve yaşlılara yönelik ihmalleri, istismarları ve şiddet vakalarını önlemek hedefiyle gerekli tedbirleri almaları hususunda çağrıda bulunmuştur.

Ortalama yaşam süresinin uzaması ve doğum oranlarının düşmesi ile birlikte nüfusun yaşlanması, dünya genelinde görülen bir olgudur. Birleşmiş Milletler tahminlerine göre dünya nüfusunun %9,8'ini yaşlı nüfus oluşturmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 17 Mart 2023 tarihinde yayımladığı verilere göre; Türkiye’de yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2022 yılında 8 milyon 451 bin 669 kişi olarak tespit edilmiş ve yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranının %9,9 olduğu belirtilmiştir.

Yaşlı nüfus grubunun artması; bakım ve sağlık hizmetleri, teknolojik imkânlara erişim, adalete erişim, yaşlı dostu kentler gibi temini gereken hak temelli birçok konuyu da beraberinde getirmekle birlikte, yaşlılara yönelik oluşabilecek istismar vakalarının önlenmesine yönelik çalışmalar yapılmasını da gerektirmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 2021 yılında dünya genelinde 60 yaş ve üstü her 6 kişiden 1'i yaşlı istismarının bir türüne maruz kalmıştır. Bu oranın huzurevleri ile yaşlı bakım merkezlerinde daha yüksek olduğu açıklanmıştır. Ayrıca birçok ülkede yaşlı nüfusunun hızla artması nedeniyle yaşlılara yönelik istismar vakalarının artacağı tahmin edilmektedir.

Temel misyonu insan onurunu temel alarak kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada ayrımcılığın önlenmesi olan Kurumumuz, Ulusal Önleme Mekanizması görevi kapsamında huzurevleri ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yaptığı ziyaretlerle, Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik görevi kapsamında yaşlılara yönelik gerçekleşebilecek ayrımcılığın önlenmesi ve İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi görevi kapsamında farkındalık artırıcı çalışmaları ve raporlamaları ile yaşlıların karşılaşabileceği istismar vakalarının önlenmesi için çalışmalarına devam etmektedir. Bu doğrultuda Kurumumuz yaşlılara yönelik her türlü istismarın son bulduğu, yaşlıların ayrımcılığa maruz kalmaksızın sahip olduğu temel hak ve özgürlükleri en etkin şekilde kullanabildiği bir dünya temennisiyle Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nü kutlamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ock

Enerji Tasarrufu Haftasıyla ilgili 2/A sınıfımıza, düzenledikleri program için teşekkür ederiz.

Baş Öğretmen M.Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda  coşkuyla kutlandı

Ekm

Antalya valiliğince yürütülen , Ahenk projesi etkinlikleri kapsamında , İlçe Kaymakamımız Sn. Abdülkadir DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Fatih TÜRKÖZ ve Şube Müdürümüz Sn.Murat ALTINKAYA okulumuzda düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldılar.

Nis

23 Nisan Kutlu Olsun

Nis

Okulumuz, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında renkli görüntülere sahne oldu. Tüm Sınıflarımızın günlerce emek verererek bu anlamlı gün için hazırlık yapmaları, öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla çaba sarf etmeleri, okulumuzdaki gösterilerin bu denli güzel ve renkli geçmesini sağlamıştır. Gösterilerde emeği geçen tüm öğrenci öğretmen ve velilierimize teşekkür ederken. bu anlamlı günde okula gelerek gösterileri izleyen, eşlik eden tüm velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda düzenlenen 19 Mayıs programı, öğrencilerimizin güzel gösterileri ile renkli görüntülere sahne oldu